Madilda

Madilda, 122 x 172cm, akvarelli ja pigment liner paperille, öljy levylle, 2018

MADILDA

Tämän nimi on Madilda. Madilda ei ole mikä tahansa tyyppi. Madildalla on iso nenä ja se nenä on allerginen ihan kaikelle. Erityisen allerginen Madilda on baneille. Madilda haluaisi mennä näyttämölle ja vaikka laulaa ja heilua siellä ja vilkuttaa kaikille, mutta Madilda ei voi, kun näyttämöllä on kolme valtavaa vihreää bania, ja ne ovat vaarallisia.

Madilda sai nimensä eräänä yönä joskus viime kesänä. Oli kuumaa ja muutenkin vaikeaa. Nimi tavallaan ilmoitettiin, eikä kukaan sen jälkeen, en ainakaan minä, ole enää muistanut Madildalla olleen jotain muuta nimeä. Sillä tavalla Madilda astui meidän kaikkien elämään. Ehkä Madilda tuli jostain, tai sitten Madilda on aina ollut olemassa.

Niin, Madilda ei siis siedä yhtään mitään. Madilda saa näppylöitä nenään ja joka paikkaan ihan mistä tahansa mistä nyt näppylöitä voi saada. Ja räkä aina valuu, eikä Madilda huomaa mitään.

Oikeasti Madilda on maailman n-o-p-e-i-n ja paras esiintyjä. Ei näyttämöllä, mutta elämässä. Vaikka Madilda on kankea ja tönkeä, silti Madilda voi esittää ja olla olevinaan vaikka mitä, ja kaikki heti uskoo, tai ainakin on uskovinaan kaiken. Kun Madilda kääntää päätä, Madilda on jo toinen tyyppi.

Madilda on mummeli ja pappeli ja poitsuli ja setätäti ja tätäseti ja paabappa baidantappi-pabushkaani. Madilda on mitä tahansa ja kaikkea yhtäaikaa. Madilda puhuu vaikka mitä ja kaikki on tavallaan totta, ja vaikkei olisi, ei sillä ole väliä, koska Madilda on vain esiintyjä. Esiintyjät esiintyvät, ei niitä oikeasti ole olemassa. Ei Madildaa ole missään. Ei se ole kukaan eikä mikään. Se on Madilda. Madilda on jokajokka nokkapokka.

Siellä missä Madilda esiintyy vallitsee ilo ja valo. Jos kuuntelee tarkkaan, voi kuulla myös hienoa soittoa ja laulua.

Madilda tietää ja sanoo miten asiat on.

Madilda on huolestunut. Madilda nukkuu, vaikka sitä ei huomaa. Voisi luulla, että Madilda on hereillä ja tarkkana, mutta ei Madilda ole hereillä ja tajuissaan ollenkaan ikinä. Ei sen tarvitse. Madilda on harjoitellut ja on syvästi tietoinen joka hetki.

Madilda haluaisi asua hienossa talossa, sellaisessa, jossa kasvaa ihmeellinen kukka. Ehkä siellä olisi myös baneja, eikä Madilda olisi moksiskaan. Mutta Madilda ei voi, kun Madilda on allerginen taloille ja ihmeellisille kukille ja baneille ja kaikelle.

Siinä se, ei tässä sen kummempaa tapahdu.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.