Törgeens, Rutina ja Puldeeni

Törgeens, Rutina ja Puldeeni, (3x) 87 x 30cm, akvarelli ja pigment liner paperille, öljy kankaalle, 2018

TÖRGEENS

Tämä tyyppi voisi olla vaikka joku Törgeens. Kaikki luulis, että Töörgeens on törkeen hyvä kaikessa. Vaikkei se ole. Ne luulis, että se skulaa ja pelaa ja hulaa ja aina haltsaa kaiken alta sekunnissa, ja että kaikki mitä se tekee menee aina oikein. Kaikki luulis, että Törgeens selvitti toissailtana kahdeksalta koko maailman. Nyt se muka tietää, että maailma ensin hitaasti menee ja sitten se äkkiä tulee nikspoks.

Törgeensin nenässä on aina valtava räkä ja kaikki nauraa sille ja se on ihan oikein. Vaikka ei sille kyllä saisi nauraa.

RUTINA

Tässä on Rutina. Rutina on hyvä tyyppi. Rutina ei tee mitään. Jos Rutina haluaisi, se voisi vaikka mitata paljonko on tästä tuohon, mutta ei Rutina mittaa. Ei se haittaa. Ei meidän tarvitse kaikkea tietää. Ei kaikkea tarvitse erikseen mitata.

Rutina on allerginen vain muutamille asioille. Me emme tiedä mitä ne asiat ovat, koska ne ovat yksityisiä asioita. Mutta Rutinan nenästä valuva räkä ei ole niin yksityistä.

PULDEENI

Ja sitten on tämä Puldeeni. Miksi Puldeeni on, siihen ei ole mitään syytä.

Väitetään, että Puldeeni loi banit, eikä niistä päästä enää ikinä eroon. Niitä on joka paikassa ja ne syovät kaiken. Kaikki ihmiset joutuvat banien kitaan. Yksi kerrallaan. Niin siinä käy. Mutta ihmisistä tulee sillä tavalla parempia.

Paitsi jos Jöörgens ehtii sitä ennen syödä kaikki banit. Sitten ihmisistä ei tule parempia, vaan niistä tulee entistä pahempia. Tosi pahoja. Niinkin voi käydä.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.